Voor de meeste bruiden is de trouwjurk één van de belangrijkste dingen voor de bruiloft. Jurken zijn er in verschillende prijsklassen. Je hebt vaak zelf al in gedachten hoe duur jouw jurk ongeveer mag zijn. Het is daarom handig om te weten wat de mogelijkheden zijn binnen jouw budget, en laten we dat nou net voor je uitgezocht hebben! maar wat kost een trouwjurk dan?

Low budget

Budget- en DIY-bruiloften komen tegenwoordig steeds vaker voor. Een simpele bruidsjurk heb je al voor ongeveer € 500,-. Deze zijn vaak machinaal met synthetische stoffen gemaakt. Hier komt weinig tot geen handwerk aan te pas, dus daarom zijn de kosten ook laag.

Een andere mogelijkheid om het low budget te houden is het los combineren van de rok en top. Dit scheelt vaak ook veel in prijs. Zelf creatief zijn met vintage jurken is ook een optie !

Blader eerst door een stapel trouwbladen heen. Knip plaatjes uit van modellen die je mooi vindt en stijlen die je aanspreken. Zoek naar adressen van winkels waar ze die jurken verkopen en kijk op internet naar de collecties van je favoriete merken of designers.

Gemiddelde prijspasafspraak-maken

Bruiden die op zoek zijn naar een jurk van een erkend merk moeten rekenen op een prijs tussen de € 1500,- en € 2500,- Voor dit geld heb je dan een goed in elkaar gezette jurk met handgemaakte details.

Als je kiest voor een bruidsjurk in deze prijsklasse kun je het beste een afspraak maken bij een bruidsmodezaak. Zij meten je maten op, geven je advies en zorgen er uiteindelijk voor dat hij perfect past. En bij ons in de Bruidsgalerie te Uden zitten de vermaak kosten bij de prijs inbegrepen zodat je achteraf niet meer voor een verassing komt te staan met extra kosten!

Haute couture

Haute couture bruidsjurken zijn jurken die ontworpen worden door modeontwerpers die voor een selecte markt werken. Zij maken alles op maat en hierdoor is er dus ook maar een exemplaar (of enkele exemplaren) van elke jurk. De japonnen worden met de hand gemaakt waardoor ze in de hoge prijsklassen vallen.Ontwerpen zijn alleen Haute Couture te noemen wanneer de ontwerpers lid zijn van de Parijse kamer van Haute Couture. Nederlandse ontwerpers van Haute Couture zijn op dit moment Iris van Herpen, Jan Taminiau en Addy van den Krommenacker.

Jurk pimpen

Je kunt jouw trouwjurk heel simpel houden, maar het kan ook heel mooi zijn om er wat extra kristallen of parels op te laten zetten. Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat de kosten voor je trouwjurk dan wel wat hoger worden. Er gaat dan meer handwerk in zitten en dat kost weer extra tijd. Meestal beginnen jurken vanaf een bepaald bedrag en de kosten zullen stijgen naar aanleiding van je wensen.

 

Dus op de vraag wat kost een trouwjurk? Dat ligt er maar net aan wat je uit wilt geven!

Mori Lee 3226 Julietta