Een korte trouwjurk zie je steeds meer. Het is een ideale trouwjurk voor een zomerse informele (strand) bruiloft. Er zijn zelfs bruiden die overdag trouwen in een formele trouwjurk en om ‘s avonds goed te kunnen dansen kiezen ze voor een korte bruidsjurk als party outfit! Bofkonten! Ook is de korte jurk populair onder bruiden die voor de tweede keer (of meer) gaan trouwen. Lees hier alles over een korte trouwjurk, hoe kun je die dragen, wat zijn toffe accessoires, hoe hou je het elegant en meer!

Lengtes voor een korte trouwjurk

Een kort trouwjurkje is er in verschillende lengtes. Wat is er mogelijk?

Onder de knie (Tea length)

Een trouwjurk kan een lengte hebben die net onder de knie valt. Dit wordt ook wel een Tea length genoemd. Zoals je hiernaast kan zien kan dit een klassieke uitstraling geven. Combineer het met een mooi “high heel” of juist een ballerina. Je ziet wel dat deze jurk lengte aan jouw lichaam geeft. De Tea lengt komt uit de late 19e eeuw en de vroege 20e eeuw. Deze lengte is ontzettend vrouwelijk en komt weer helemaal terug! Bekijk hier voorbeelden

Op kniehoogte

Ben je niet zo groot? Dan kun je kiezen voor een jurk die tot op je knie komt. Combineer een korte jurk eens met een mooie klassieke hoge hak en je zal door elke man nagekeken worden. Je kuiten zijn goed zichtbaar, wat mannen vaak aantrekkelijk vinden. De jurk die jullie hiernaast zien is een goed voorbeeld van een jurk op kniehoogte. Deze bruid heeft het met de juiste details gecombineerd. Bekijk hier voorbeelden.

Boven de knie

Een mini trouwjurkje is misschien niet de beste keuze. Maar heb jij mooie slanke benen? Laat ze zien! Trek er een paar mooie hakken onder aan en de mannen zullen helemaal wegsmelten. Denk er hier wel om, dat mensen niet bij je naar binnen kunnen kijken, terwijl je zit. Houd je benen terwijl je zit over elkaar heen en trek desnoods een extra slipje over je panty aan.

Shoppen voor een korte trouwjurk

Heb je al een favoriete designer gevonden voor je bruidsjurk? Kijk dan of ze ook korte trouwjurken in de collectie hebben. Bruidsmode merken die leuke korte bruidsjurken in hun collectie hebben zijn: Jesus Peiro, Cymbelineen Vera Wang.

Je hoeft natuurlijk niet perse een korte trouwjurk te vinden bij een bruidsmodemerk. Je kunt ook heel goed korte jurken vinden bij elke shop. Ga shoppen als de zomercollectie binnen is. Je zult zat leuke (witte) jurken tegen komen die ook uitstekend zullen zijn om in te trouwen.

Tip: Draag oude zilveren sieraden bij een vintage stijl jurk. Kijk hiervoor eens bij je oma in het sieradenkistje.
Vintage stijl jurk?

Vintage is hot! Je ziet dit in veel bruiloft thema’s terug komen! Hou je ook van deze stijl? Er zijn zat korte vintage jurken te vinden die perfect zijn als trouwjurk! Struin (online) Vintage winkels af en ook daar vind je écht unieke exemplaren, vaak voor nog geen € 100,00!

Kort kan juist elegant zijn

Je hebt misschien altijd al voorgesteld hoe je wilde trouwen. Als meisje van 5 had je de jurk al helemaal uitgedacht. Nu het zo ver is, kan het heel goed dat dit wat is veranderd. Je wilt misschien nu niet meer als Cinderella op je bruiloft verschijnen. Dat betekend niet dat je er niet fantastisch eruit wilt zien! De ooooh’s en aaah’s kun je ook prima krijgen met een korte variant. Een kort trouwjurkje is absoluut niet saai, en kan juist super stijlvol zijn!

Gekleurde trouwjurk

Ja natuurlijk, waarom niet trouwen in een gekleurde trouwjurk! Zie je een witte jurk niet zo zitten, niet doen! Kies een kleur die je goed staat! Veel bruiden twijfelen bij het kiezen van een gekleurde jurk. Ze zijn bang dat ze er door een gekleurde trouwjurk misschien niet zo bruid-achtig uit zien.

Geloof me niets is minder waar als jij je lekker voelt in je onweerstaanbaar gekleurd jurkje weet ik zeker dat je zo zult stralen, dat iedereen meteen ziet dat jij de bruid bent! Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een passende sluier om het meer bruids-achtig te maken!

 

Hoe een korte trouwjurk dragen?

In je korte dress wil je er hot uit zien! Logisch! Maar op je trouwdag wil je dat het wel een beetje elegant en stijlvol is! Natuurlijk kan dat ook met een korte jurk! De juiste accessoires en het perfecte bruidsjurk voor jouw figuur is het geheim. Lees tot slot hieronder de tips!

Tips!

Heb je een geweldig figuur? Show it! Kies een jurk met een strakke rok! Wil je een vrouwelijke look? Kies dan een model met een A-lijn.
Ben je klein en vraag je je af of een korte trouwjurk bij je past? Goed nieuws: Natuurlijk! Een lange jurk kan juist een wat kleiner figuur kleiner maken. Een kortere trouwjurk geeft je juist meer lengte. Het showen van je benen kan nooit kwaad!
Wees niet bang voor kleur. Vrolijk je jurk op met een gekleurd lint om je middel of nog chiquer een gekleurde riem, fake bloem als corsage, gekleurde kettingen met bijpassende schoenen, noem maar op.
Wil je voor een sluier gaan? Natuurlijk kan dat ook bij een korte bruidsjurk. Ga alleen niet over de top en pas de lengte van je sluier aan op trouwjurk.
Bruidssieraden & bruidsaccessoires horen er gewoon bij, the finishing-touch. En zorgen voor een complete elegante look. Denk aan een diamanten broche, een parel ketting, simpele diamanten oorknopjes of een passend simpel armbandje.
Laat je schoenen zien! Bij een lange trouwjurk vallen de schoenen vaak in het niet. Dit is je kans om met je korte trouwjurk je schoenen te laten zien! Helemaal leuk is als je schoenen kiest met een toffe kleur met een bijpassende riem.
Met deze tips kun je vast een perfecte korte trouwjurk vinden! Geniet van het zoeken naar DE jurk en ik weet zeker dat je zult stralen in een korte variant!