foto tips

Wij zagen een leuk artikel in bit magazine over bruids foto tips en dachten, misschien vinden jullie dat ook wel!

Foto tips voor bruiden te paard

In Bit Mode lees je over bruiloftsfotografie, hoe maak je de ultieme bruidsfoto, met paard natuurlijk! Wil je zelf het eerstvolgende bruidspaar te paard verrassen met dé foto? Met deze do’s en don’ts foto tips van fotografe Jitzke Grijpstra kun je niet missen.

Do:

– Zorg voor een rustige omgeving zonder storende objecten als hekwerk en bordjes op de achtergrond.
– Ga door je knieën. Hoe lager je camera bij de grond is, hoe imposanter het paard overkomt. Houd je camera onder paardenbuikhoogte. Hierdoor lijkt je paard massiever en ogen de benen langer zonder het perspectief te verliezen.
– Vertrouw je het niet in het zadel met je trouwoutfit? Vervang je satijnen schoentjes door rijlaarzen. Zit je meteen een stuk steviger.
– Fotografeer met gevoel. Hoewel je het technische aspect van de camera natuurlijk niet moet onderschatten, doe je er goed aan om van tevoren te bedenken wat voor gevoel je in de foto wilt vastleggen.
– Zoom in! Heb je een spiegelreflexcamera met zoomlens, gebruik de zoomfunctie dan zo veel mogelijk. Dit beperkt vertekening in het beeld. Dus trek zo nu en dan een sprintje om op afstand van je object te komen.

bruid paardDon’ts:

– Rond het middaguur fotograferen. Het licht is dan erg hard en vlak. Het mooiste licht heb je ’s ochtends en tegen de avond. Probeer ook eens tegen avondlicht te fotograferen. Hierbij is het wel een must dat je bekend bent met de technieken van je camera.
– Binnen foto’s maken. Een fotoreportage in een binnenbak kan mooi zijn, maar alleen als je handig bent met het spelen met licht. Buitenfotografie geeft voor relatief onervaren fotografen betere resultaten.
– Onvoorbereid beginnen. Zorg dat je paard gewend is aan wapperende stof op zijn rug.
– Veel opsmuk in de vorm van bandages, voorbrenghoofdstellen en andere toeters en bellen. Laat ze achterwege. Natuurlijke foto’s zijn het mooist. De bruid is de eyecatcher, samen met het paard. Draagt de bruid een korte jurk? Laat dan zelfs het sjabrak achterwege. Houd het clean.
– Risico’s nemen zonder de hulp van ervaren mensen. Veel mensen zijn te bang, of weten juist niet waar ze aan beginnen. Funniest home video ongelukken (of erger) liggen dan op de loer. Schakel ervaren hulp in om het paard vast te houden en te helpen met opstijgen. De hulp van onervaren schoonouders kun je beter afslaan.