Wanneer je gaat trouwen wil je er natuurlijk op je aller mooist uitzien, en dit betekend dat je je plus punten moet accentueren en je min punten moet verdoezelen.  Hier gaan wij op in door de verschillende figuren op een rijtje te zetten en de bijbehorende do’s en don’ts erbij te zetten!

Het figuur: plank

Wanneer je een plank figuur hebt dan  heb je weinig taille, weinig heup en weinig borst waardoor je in het algemeen heel recht bent.

Do:

De trouwjurk die in dit geval het beste bij jou zou passen in er eentje met veel volume. Denk hierbij aan een prinsessenjurk of een A-lijn jurk. Bij deze soorten jurken begint de onderrok net iets boven de taille en loopt wijd uit waardoor iets meer heup lijkt te hebben. Door een halter of V-hals lijken je borsten gorter!

Don’t:

Een strapless jurk. Door een strapless jurk krijg je vaak minder borsten waardoor je nog meer het plank figuur accentueert.

Peerfiguur

Het bovenlichaam van vrouwen met een peerfiguur is aanzienlijk smaller dan hun onderlichaam. Je hebt smalle schouders, kleine borsten en een slanke taille, maar brede heupen en vollere billen en benen.

Do:

Voor jou is het verstandig om het accent op je bovenlijf te leggen, en minder op je benen. Dit kn je doen met een strapless jurk en met een jurk met een lang lijfje. Een wijde  rok met veel volume zorgt er ook voor dat iedereen naar je strakke lijfje kijkt i.p.v. naar je vollere billen.

Don’t:

Met dit figuur kun je beter niet kiezen voor een nauwsluitende jurk. Hier worden namelijk zowel je sterke als je zwakkere punten, zoals je brede heupen en brede bovenbenen, benadrukt. Vermijd een fishtale of mermaid jurk, want hierdoor worden je heupen en benen extra geaccentueerd.

Appelfiguur

Brede schouders, grote borsten en een vollere buik zijn kenmerkend voor vrouwen met modelletje ‘appel’. Je onderlichaam is daarentegen smal, met slanke benen en platte billen. Je bovenlichaam is dus voller dan je onderlichaam.

Do:

Het beste kun je kiezen voor een trouwjurk die jouw onderlichaam accentueert, zoals een empire jurk. Dit model zit strak bij je borsten en loopt daaronder wijd uit. Een empire jurk camoufleert dus je buik. Aangezien een wijnglas vaak bredere schouders heeft kun je denken aan bandjes voor over je schouders, zoals een bateau of  een Off shoulder. Een korte jurk zal jou ook goed staan, omdat je daarin je killer legs kunt showen!

Don’t

Een lage taille en halterjurken zijn voor jou minder geschikt. Een halter maakt je schouders nog breder en het legt het accent op je borsten. Bij een lage taille valt je buik juist extra op.

Atletisch figuur

Vrouwen met een zogenaamd ‘atletisch figuur’ zijn sportief gebouwd. je hebt brede schouders, maar een smalle taille, smalle heupen en slanke benen.

Do:

Je brede schouders wil je liever verbergen en dat kun je goed doen door een halter jurk of een asymmetrische jurk te dragen. Deze modellen ‘breken’ je schouders. Ook kun je gaan voor een wijde rok die vanaf de taille begint. Je taille kun je extra benadrukken door er een strik of riem op te dragen.

Don’t:

Jurken met kraagjes of tops met een hoge hals zijn voor jou een no go, omdat die juist het accent op je schouders leggen. Kies liever ook niet voor dunne bandjes. Je kunt beter voor strapless gaan dan voor spaghettibandjes.

Zandloper

Je hebt volle borsten, een duidelijke smalle taille en vrouwelijke heupen.

Do:

Jij kunt het effect perfect op je taille of billen leggen. Dit kan door middel van een lang lijfje, korset of nauwsluitende jurk. Een mooi effect krijg je ook door een jurk met een Fishtale mermaid model.

Don’t:

Ondanks het feit dat jou eigenlijk alles staat, is het toch niet slim om een empire model te dragen. Zonde van je mooie taille! Een lange  en rechte trouwjurk zou ook zonde zijn, omdat daarin je vrouwelijke vormen wegvallen.

 

[nova_products type=”feature” feature_title=”Uitgelichte Bruidsjurken”]