Wanneer je ten huwelijk gevraagd bent, denk je natuurlijk meteen aan de voorbereidingen en de prachtige jurk die jij gaat dragen. Maar waar moet je aan denken als je een trouwjurk gaat zoeken en kopen? Hier een paar tips op een rijtje.

Jou Trouwjurk!

Je speurt natuurlijk heel het internet af naar de mooiste jurken. En dan heb je hem gevonden, de jurk voor jou! Je gaat zoeken bij welke bruidswinkel bij jou in de buurt ze de trouwjurk hebben en gaat maakt daar meteen een pasafspraak speciaal voor die jurk. Probeer dit vooral niet te doen, meestal valt het heel erg tegen als je de jurk dan eenmaal ziet. Op de foto heeft een model met maatje 34 namelijk de jurk aan en word heel het plaatje bewerkt met photoshop.  In de bruidsmodezaak hebben ze waarschijnlijk nog heel veel jurken die je nog niet gezien hebt en wel in jou trend passen. Focus je dus niet te veel op die ene jurk van het internet.Een trouwjurk kopen

Trouwjurken uit China

Een trouwjurk uit China is een grote afrader. Je zult heel veel sites tegen komen die een bepaalde jurk van bijvoorbeeld Pronovias aanbieden voor een veel lagere prijs! Dit zijn dan nagemaakte jurken vanuit China. Wanneer je zo’n jurk in handen krijgt dan zul je meteen merken dat de kwaliteit van de jurken aanzienlijk lager is dan de kwaliteit van een echte Pronovias jurk. Zo zijn de stoffen vaak van een hele lage kwaliteit en klopt de kleur en de gestikte naden van geen kanten. Vooral niet aan beginnen dus!

Neem advies van een goede verkoopster aan

In een bruidsmodezaak kan de verkoopster je super adviseren over wat het beste bij je past. Ze zal vooral naar jou mening vragen en je de jurken aan doen die jij mooi vind. Maar soms heeft de verkoopster een goed inzicht over wat er misschien wel beter bij je past. En ook al vind je het niks wat ze voor je uit het rek pakt, probeer het wel even aan te doen! Het kan verassend goed bij je passen.

Wees eerlijk

Het is heel belangrijk om gewoon eerlijk te zijn tegen de verkoopster, ook al heb je al 3 jurken aan gehad die je niet mooi vond en de 4e vind je ook niks, zeg dat dan gewoon eerlijk en probeer niet lief te zijn door te zeggen dat je deze wel iets leuker vind. Wanneer je er niet eerlijk over bent kan de verkoopster ook niet iets vinden wat wel goed bij je past!

Houd het klein

Probeer niet te veel mensen mee te nemen naar een bruidswinkel als je nog opzoek bent naar een trouwjurk. Dit is namelijk erg verwarrend voor jou! Denk je in de paskamer dat dit jou jurk wel eens zou kunnen zijn, kom je naar buiten en dan word er door 4 van de 7 personen die je bij hebt gezegd dat deze trouwjurk echt niet bij jou past. Dit is natuurlijk uitermate vervelend en het komt helaas heel vaak voor! Probeer het groepje dus klein te houden door niet meer dan 3 personen mee te nemen, en je kunt ze ook vertellen om naar het programma : “Say yes to the dress” te kijken. Hier kun jij zelf maar ook zeker je adviesgroepje veel van opsteken.

Orienteer!

Het is super leuk om met een groepje vriendinnen, of wie je ook mee wilt nemen, een dagje er op uit te trekken om een kijkje te gaan nemen op een beurs of bruidsshow. Veel bruidsmagazines en boeken lezen zal je ook heel veel helpen met de voorbereiding op jullie grote dag!

Nog een laatste tip dan maar!

Probeer niet naar 10 verschillende bruidsmodezaken te gaan. Uiteindelijk zul je door de bomen het bos niet meer zien en zo maak je het jezelf erg moeilijk. Of als je toch de hele tijd die ene jurk in je hoofd hebt, kijk dan ook niet te veel verder want ook de verkoopsters zullen dan zeggen dat je opzoek bent naar de jurk die je al gevonden hebt. Je kunt dan met een gerust hart zeggen dat je jou jurk eigenlijk al gevonden hebt.

 

Een trouwjurk kopen