De zoektocht!

Je hebt een prachtige verlovingsring om je vinger en bent er helemaal klaar voor om te gaan shoppen voor je bruidsjurk. Eitje denk je! Het is heel erg leuk om te doen, maar het kan nog wel eens tegenvallen om dé bruidsjurk te vinden. Wij vertellen je wat je moet weten vóór je op pad gaat voor een trouwjurk!

Misschien heb je zoals veel bruiden al gefantaseerd over je bruidsjurk toen je klein was. Of misschien heb je nog nooit over je bruidsjurk nagedacht. Hoe dan ook, een trouwjurk vinden die helemaDe zoektocht!al bij je past kan lastig zijn, maar de zoektocht is wel leuk!

Waar begin je?

Oriënteer je eerst goed om te kijken welke bruidsjurken je wel en niet mooi vindt. Blader door diverse tijdschriften om te bepalen wat jouw smaak is en welke stijl bij jou past.

Wanneer begin je?

Met het zoeken van je trouwjurk kun je beter niet te lang wachten. Begin, zodra je weet dat je gaat trouwen, met het oriënteren op wat je zou willen en wat je leuk vindt (zie vorige punt). Zo rond 11-9 maanden voor de bruiloft is de ideale periode om te beginnen met passen, omdat je dan ook – als je jouw droomjurk niet gelijk kunt vinden – nog genoeg tijd hebt om deze toch op tijd in huis te hebben. 8-6 maanden voor de bruiloft is het tijd de jurk te bestellen.

TIP! Neem vooral niet te veel mensen mee naar de winkel. Hoe meer meningen er zijn, hoe moeilijker het wordt een jurk te vinden die iedereen bevalt.

Hoor je aanstaande uit

Natuurlijk denk je ook aan wat je aanstaande een mooie trouwjurk zal vinden. Probeer hem dan ook stiekem uit te horen wat hij echt wel en echt niet mooi vindt. Als hij een rode trouwjurk afschuwelijk vindt, zul je misschien toch iets anders moeten overwegen als je echt die bewonderende blik wilt zien. Ja, je trouwjurk is jouw keuze, maar hoe zou jij het vinden als hij trouwt in een pimpelpaars clownspak met roze stippen? Dat bedoelen we… Zoek dus                                                           een bruidsjurk uit die ook bij je aanstaande past.pasafspraak maken

Waar koop je een trouwjurk?

 Zoek een bruidsmodewinkel met positieve ervaringen, en een brede selectie van trouwjurken van diverse designers. Zo kun je van alles passen om te kijken welke bruidsjurk bij je past. In sommige bruidsmodezaken vragen ze van tevoren een afspraak te maken zodat ze alle tijd voor je hebben; houd hier rekening mee. Geef in de bruidswinkel aan wat voor trouwjurk je zoekt.

van welke prijsklasse ga je uit?

Bedenk vooraf wat je uit wilt geven voor een trouwjurk. Pas geen jurken met een bedrag op het prijskaartje dat je niet bereid bent te betalen. Ga je voor een zacht prijsje? Kijk op internet; er zijn bruidswinkels die gespecialiseerd zijn in een trouwjurk voor een bepaald budget, bijvoorbeeld trouwjurken tot 1500 euro. Met een beetje zoekwerk kun je flink besparen!

Kies je stijl

Ook het thema is iets om over na te denken: een bruidsjurk met een sleep van 3 meter past niet bij een strandfeest. Ten eerste is dat onhandig en ten tweede past dat niet bij de stijl en sfeer van het feest. Bedenk dus wat je wilt gaan doen op je bruiloft. Sta vervolgens stil bij wat je mooi vindt en wat je wel en niet wilt. Denk ook alvast na over het totaalplaatje: wil je wel of geen sleep, sluier, kant, tiara etc. Als je hier vooraf over nadenkt, wordt het zoeken makkelijker omdat veel opties al afvallen!

TIP! Als je denkt DE bruidsjurk te hebben gevonden, denk er dan alsnog een dag rustig over na!

denk breed!

Heb geen vooroordelen tijdens het passen van de trouwjurk. Als de verkoopster je vraagt om een bruidsjurk te proberen, probeer het! Ook als het met deze trouwjurk niet meteen liefde op het eerste gezicht is. De verkoopster heeft er vaak een goede kijk op en wat heb je te verliezen?

Pas meerdere trouwjurkenDe zoektocht!

Ook al is het bij de eerste jurk die je aantrekt liefde op het eerste gezicht, pas toch meerdere bruidsjurken om er zeker van te zijn dat dit écht de jurk is waarin je wilt trouwen.

Elke trouwjurk die je als eerste aantrekt zal geweldig zijn, omdat je jezelf nog nooit in zo’n mooie japon gezien hebt en het de eerste keer is dat je jezelf echt ziet als ‘bruid’. pas daarom altijd meerdere jurken zodat je zeker weet dat die eerste echt jou jurk was!

Neem een foto

Heb je de jurk besteld? Neem er een foto van en laat goed vastleggen welke aanpassingen je er eventueel aan gedaan wilt hebben. Mocht de opgeleverde trouwjurk anders zijn dan de jurk die je had besteld, dan kun je laten zien hoe deze eruit zag en wat er was afgesproken.

Geniet ervan!

Hoe dan ook: de zoektocht naar een trouwjurk is een hele leuke ervaring. Neem de mensen mee die het dichtst bij je staan en heb vooral veel lol met elkaar! maar maak de groep niet te groot, dit kan jou keuze beïnvloeden terwijl het echt jou jurk moet zijn!