Vershillende bruidsstoffen

In de bruidsmode branche word gebruik gemaakt van verschillende soorten bruidsstoffen, sommige zijn typisch voor de bruidsmode en andere zie je vaker terug in andere kledingstukken. ga je voor losjes of klassiek? Romantisch of comfortabel? Neem dan even een kijkje en leer wat over de verschillende stoffen!Bruidsstoffen

Zijde

De stof zijde is een hele soepel vallende vrouwelijke stof. Het voelt zacht aan en glanst erg mooi. Zijde word gesponnen door de zijde rups en daardoor loopt de draad subtiel van dik naar dun waardoor het een heel mooi effect geeft. Zijde is een behoorlijk kostbare stof waardoor de jurken gemaakt van deze stof vaak wat duurder zijn.

Satijn

Satijn is een echte bruidsstof! Deze stof valt heel mooi soepel naar beneden waardoor je een heel luxe effect krijgt om dat de stof ook nog eens prachtig glanst. Satijn word van veel verschillende soorten draden gemaakt maar door de speciale steek de atlasbinding, word een stof satijn. De stof satijn is van de onderkant dof maar daardoor glanst de buitenkant juist prachtig!

Kant

De stof kant is een prachtige gevlochten bruidsstof. Kant is niet perce een stof maar word vaak ook gebruik al applicatie. In sommige gevallen word de kant met de hand gemaakt waardoor de prijs dus omhoog schiet, hierdoor zit er heel veel verschil in prijzen van kanten jurken.

Organza

Organza is een hele soepele doorschijnende stof die heel soepel valt en mooi glanst. Organza is mooi te verwerken met strikken en stroken en je kunt het ook mooi laten krullen zodat je een leuk speels effect krijgt.

Chiffon

De bruidsstof Chiffon word vaak gebruikt voor mouwtjes en hesjes omdat het een mooie doorschijnende lichte stof is waardoor deze erg fijn draagt. Wanneer deze van 100% zijde word gemaakt dan is de stof het lichtst.

Taft

Taft is een kostbare bruidsstof en word vaak gekleurd geweven, waardoor je een heel mooi glanzend effect krijgt op de jurk, dat als je er met verschillende hoeken naar kijkt, de kleur lijkt te veranderen. Dit komt omdat ze vaak verschillende kleuren draden gebruiken.

Tule

Tule is een bruidsstof dat vaak gebruikt word in delen van bruidsjurken. Zo heb je sluiers van tule maar kan tule ook verwerkt worden in de overrok. Tule is een grovere stijve stof  waardoor de jurk extra volume krijgt als je hem over meerdere lagen verdeeld. De stof tule is half transparant net als organza maar dan grover.

Brokaat

Brokaat is een hele volle en zware bruidstof. Vaak word er in brokaat een motiefje verwerkt voor een mooie feestelijke look. Brokaat is ook heel kostbaar en word vaak gemaakt van zijde.

Voile

Een Voile stof word gemaakt van 100% katoen en is half doorschijnend. Vaak word de voile stof over een andere stof heen gedragen omdat het een mooi glanzend effect geeft, meestal over een satijnen stof.

 

Heb je al een keuze kunnen maken van welk van deze bruidsstoffen het beste bij je past?

Bel dan voor een afspraak bij de Bruidsgalerie naar : 0413-270702

Of maak een afspraak op de website van de Bruidsgalerie.

Bruidsstoffen