Resultaat 1–12 van de 76 resultaten wordt getoond

Bohemian Trouwjurk

De geschiedenis van de Bohemian trouwjurk

De bohemian, ook wel “BoHo” stijl genoemd, komt voort uit de jaren 60 en 70, tijdens de jaren van de hippies en de vrijgeestigen. De stijl laat zich kenmerken door een elf- of fantasieachtig uiterlijk, met veel natuurlijke invloeden. Vroeger ging het veel terug naar gelaagde rokken, houten sierraden, veel borduurwerk en kralen. Deze kledingstijl heeft ook een afdruk gelaten op de bohemian trouwjurk, waar je op deze pagina er veel van kunt vinden.

De Bohemian trouwjurk van nu

Natuurlijk is deze stijl in trouwjurken niet meer zo old school als dat het in de jaren 60 en 70 werd gedragen in vrijetijdskleding, maar is het tegenwoordig juist een hele romantische trouwjurk. Waar sommige bruiden nog heel erg het gevoel van die jaren terug willen laten komen door nog echt takjes in hun haar te laten vlechten en veel bloemen op de bruiloft te hebben, zie je aan de andere kant dat meer bruiden kiezen voor een bohemian trouwjurk op het strand, waar deze stijl trouwjurken echt tot hun recht komt. De meeste bruiden vallen voor deze stijl jurken omdat ze van de prachtige details houden, zoals het prachtige kant en de mooie slepen die deze stijl jurken vaak typeerd.

Een Bohemian Bruiloft

Zoals eerder vermeld is een bohemian trouwjurk ideaal op een echte BoHo stijl bruiloft, een die word getypeerd door invloeden vanuit het vrij zijn, onconventioneel zijn, en bijna als een sprookje word ervaren. Meestal zijn deze bruiloften buiten gevierd, in de natuur, maar veel trouwlocaties hebben ook de mogelijkheid om de tuin om te toveren tot een sprookje voor jullie bruiloft.

Maar de bohemian trouwjurk straalt niet alleen op echte boho-bruiloften, ook op het strand is deze trouwjurk een pareltje. Vaak zijn deze jurken íetsjes gekleurd, waardoor ze op het strand extra mooi bij de achtergrond van de zee staan. Het rustgevende van het strand en de zee en het natuurlijke uiterlijk van de bohemian trouwjurk vullen elkaar dan perfect aan.

Onze collectie Bohemian Trouwjurken

Hier onder vind je een overzicht van trouwjurken die écht bohemian zijn, of die boho invloeden hebben. Mocht je vragen hebben, bel ons dan gerust op 0413-270702 of maak een leuke pasafspraak, dan kunnen wij jou wellicht helpen jou de bohemian trouwjurk van je dromen te vinden.